وسام : وسام : وسام : http://photos.azyya.com/store/up2/081229103017CzY2.gif عدد المساهمات : 149 تاريخ التسجيل : 08/02/2011 العمر : 32 الموقع : بنات احلى منتدى https://bnatahlamontada.yoo7.com/u1
موضوع: طريقة عمل لقمة القاضي بالصور الجمعة فبراير 11, 2011 7:13 pm
1/2 كيلو دقيق قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل ملعقة سكر ماء دافئ ذرة ملح زيت غزير للتحمير شربات أو سكر بودرة أو صوص شيكولاتةالتحضير: 1- يضاف للخميرة ملعقة السكر وقليل من الماء الدافئ وتترك لتخمر. 2- يضاف الملح للدقيق ويقلب ثم يضاف لهما الخميرة بعد تخمرها وتقلب ثم يضاف الماء الدافئ ويقلب العجين حتى يصبح مابين السيولة والصلابة (شبه سائلة أو لينة نوعا ما) ثم تترك لتخمر لمدة ساعة ثم تقلب بالملعقة بسرعة ليهبط العجين وتترك لتخمر ساعة ثانية
ملاحظات: علشان تكون مقرمشة ضيفي على الدقيق ملعقة نشا صغيرة مليانة ولما تحطي الكرات في الزيت وطي النار واستمري في تقليب لقمة القاضي لغاية ما تحسي انها قرمشت ونشفت من بره (بتاخد حوالي 10 دقايق تقليب مستمر) وبعدين ارفعي النار واستمري في التقليب لغاية ما توصل للون الذهبي الجميل ده خلاصة تجربتي